Кулінарія

Готую швидко і смачно! Смажена риба – рецепт ︎

Смажену рибу можна готувати по-різному. Хтось пережаривает її в борошні, хтось у воді, а ми сьогодні з вами будемо смажити рибні стейки. Це досить смачне блюдо і підійде як для будніх днів, так і для свят.

Покроковий рецепт

Інгредієнти

  • Риба (стейки) – 800 гр
  • Сік лимона – 1 ст. л
  • Цибуля – 1 головка
  • Масло – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Спеції – 2 ст. л
  • Перець – 2 щіпки
  • Борошно – жменя (за необхідності)

Заморожену рибу розморозимо, почистимо від нутрощів, обріжемо плавники і голову. Потім дуже добре промиємо в проточній воді під краном.

Наріжемо тонкими скибочками (стейки). Кожен шматочок збризніть лимонним соком.

Рибу солимо і обмазуємо спеціями. Можна також поперчити червоним і чорним перцем.

Наріжте дрібними кільцями цибулю і обсмажте в маслі, але не до золотого відтінку, а лише до ступеня її прозорості.

Обваляйте рибні стейки зі всіх сторін у борошні і обсмажте на олії. Готуємо кожну сторону до появи рум’янцю. Йде на прожарювання риби десь близько десяти хвилин.

Ще більше цікавих рецептів дивіться у нашій рубриці . А також обов’язково загляньте в нашу попередню добірку рецептів .

Друзі, якщо вам сподобалися рецепти, ставте лайк та підписуйтесь на Дзен-канал !