Соковитий запечений лосось з овочевим салатом

Лосось – червона риба, що містить багато легкозасвоюваних жирів, протеїнів та вітамінів. Запечений у духовці лосось виходить соковитим, м’яким та ніжним на смак. Ця страва сподобається всім домочадцям. Низька калорійність робить страву придатною для вживання під час дієти.
Лосось – червона риба, що містить багато легкозасвоюваних жирів, протеїнів та вітамінів. Запечений у духовці лосось виходить соковитим, м’яким та ніжним на смак. Ця страва сподобається всім домочадцям. Низька калорійність робить страву придатною для вживання під час дієти.
Лосось – корисна і легкозасвоювана риба. Його можна купити у найближчому супермаркеті та швидко приготувати будинки. Запечений лосось – універсальна страва, яка підійде на святковий стіл, для простої вечері та тих, хто сидить на дієті. Поживність та велика кількість корисних речовин у страві роблять його чудовим варіантом обіду, який можна взяти на роботу. Простота приготування лосося дозволяє заощадити час і витратити його на своє задоволення.
Складові
- Філе лосося – 340 Грамів
- Соус сальса – 100 Грамів
- Запечений гарбуз – 200 Грамів
- Каперси – 2 столові ложки
- Свіжа петрушка – 120 Грамів
- Смажений мигдаль – 60 Грамів
- Енергетична цінність
- Калорійність: 130 ккал
- Білки 0 г
- Жири 0 г
- Вуглеводи 11 г
Спосіб приготування
Перед початком підготовки риби розігрійте духовку до 230 градусів. Якщо ви хочете прикрасити подачу гарбузом, то її необхідно запекти в духовці при тій же температурі протягом 15 – 20 хвилин. Тепер приступайте до риби. Філе поріжте на 4 рівні частини, сіль і перець додайте до смаку. Шкірою вниз викладіть шматки філе на лист, змастивши його маслом або поклавши на дно папір для запікання.
Запікати лосося в духовці потрібно 12-15 хвилин до готовності. Вийміть його та накрийте фольгою для збереження температури. Далі приступайте до приготування салату.
Насамперед потрібно замаринувати цибулю. Дрібно наріжте його і перекладіть в невелику миску, залийте оцтом і посоліть. Він повинен настоятися не менше ніж 30 хвилин. Далі крупно нарізайте петрушку, каперси, мигдаль і перемішайте з|із| цибулею, полив оливковою олією.
Подавати запечений лосось на плоскій тарілці з однією ложкою соусу сальсу. За бажанням страві можна надати краси, уклавши навколо риби шматочки запеченого гарбуза.
Ця ідеально збалансована страва не залишить тяжкості у шлунку, а також збагатить ваш організм корисними речовинами. Приготувавши таку страву на святкову вечерю, ви точно здивуєте гостей – але й для вечері у родинному колі запечений лосось теж ідеальний.
Є безліч смачних рецептів приготування лосося детальніше на сайті domix.kiev.ua.