Соковитий запечений лосось з овочевим салатом

0 комментариев

Лосось – червона риба, що містить багато легкозасвоюваних жирів, протеїнів та вітамінів. Запечений у духовці лосось виходить соковитим, м’яким та ніжним на смак. Ця страва сподобається всім домочадцям. Низька калорійність робить страву придатною для вживання під час дієти.

Лосось – червона риба, що містить багато легкозасвоюваних жирів, протеїнів та вітамінів. Запечений у духовці лосось виходить соковитим, м’яким та ніжним на смак. Ця страва сподобається всім домочадцям. Низька калорійність робить страву придатною для вживання під час дієти.

Лосось – корисна і легкозасвоювана риба. Його можна купити у найближчому супермаркеті та швидко приготувати будинки. Запечений лосось – універсальна страва, яка підійде на святковий стіл, для простої вечері та тих, хто сидить на дієті. Поживність та велика кількість корисних речовин у страві роблять його чудовим варіантом обіду, який можна взяти на роботу. Простота приготування лосося дозволяє заощадити час і витратити його на своє задоволення.

Соковитий запечений лосось з овочевим салатом

Складові

  • Філе лосося – 340 Грамів
  • Соус сальса – 100 Грамів
  • Запечений гарбуз – 200 Грамів
  • Каперси – 2 столові ложки
  • Свіжа петрушка – 120 Грамів
  • Смажений мигдаль – 60 Грамів
  • Енергетична цінність
  • Калорійність: 130 ккал
  • Білки 0 г
  • Жири 0 г
  • Вуглеводи 11 г

Соковитий запечений лосось з овочевим салатом

Спосіб приготування

Перед початком підготовки риби розігрійте духовку до 230 градусів. Якщо ви хочете прикрасити подачу гарбузом, то її необхідно запекти в духовці при тій же температурі протягом 15 – 20 хвилин. Тепер приступайте до риби. Філе поріжте на 4 рівні частини, сіль і перець додайте до смаку. Шкірою вниз викладіть шматки філе на лист, змастивши його маслом або поклавши на дно папір для запікання.

Запікати лосося в духовці потрібно 12-15 хвилин до готовності. Вийміть його та накрийте фольгою для збереження температури. Далі приступайте до приготування салату.

Насамперед потрібно замаринувати цибулю. Дрібно наріжте його і перекладіть в невелику миску, залийте оцтом і посоліть. Він повинен настоятися не менше ніж 30 хвилин. Далі крупно нарізайте петрушку, каперси, мигдаль і перемішайте з|із| цибулею, полив оливковою олією.

Подавати запечений лосось на плоскій тарілці з однією ложкою соусу сальсу. За бажанням страві можна надати краси, уклавши навколо риби шматочки запеченого гарбуза.

Ця ідеально збалансована страва не залишить тяжкості у шлунку, а також збагатить ваш організм корисними речовинами. Приготувавши таку страву на святкову вечерю, ви точно здивуєте гостей – але й для вечері у родинному колі запечений лосось теж ідеальний.

One Reply to “Соковитий запечений лосось з овочевим салатом”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *