Як правильно куркуму вживати у їжу. З чим їдять куркуму та куди додавати

Куркуму, яку традиційно називають «індійським шафраном» через її насичений жовто-жовтогарячий колір, здавна використовується як приправа, цілющий засіб і барвник для текстилю.
За допомогою неї можна боротися із застудою, кашлем, і загалом, використовувати для відновлення краси та здоров’я. Ось чому в Індії майже в кожному будинку в кухонній шафці ви знайдете контейнер із куркумою. Також ви можете дізнатися інші рецепти застосування куркуми за цим посиланням https://belkashop.com.ua/.
Як вживати куркуму в кулінарії та з чим поєднувати
Чай з куркумою: на 1 літр окропу додайте 2 ч.л. спеції та варіть на повільному вогні 5-10 хвилин. Додайте за смаком молоко та мед. Такий чай допомагає при хронічному грипі та знімає болі, так що принесе вам миттєве полегшення.
Молоко з куркумою: додайте чайну ложку куркуми до склянки молока і пийте такий напій щоночі перед сном. Наступного ранку встаньте і помітіть, як біль усередині тіла ніби розчинився в повітрі.
Рис: якщо ви хочете, щоб рис мав незвичайний аромат, додайте в нього трохи цієї жовтої приправи. Це не лише додасть аромату, а й надасть апетитного кольору.
Суп: додайте трохи куркуми в супи, і вони стануть ще поживнішими.
Заправка для салату: щіпка куркуми, додана в заправку для салату, також зробить його поживною та корисною.
Яєчня-бовтання: варене яйце можна посипати не тільки сіллю та перцем, але й куркумою.
Коричневий рис: приправте приготований коричневий рис сухофруктами та куркумою.
Цвітна капуста: щоб надати смачну гостроту нудній цвітній капусті, розріжте її суцвіття навпіл, а потім обсмажте, додавши ложку куркуми протягом приблизно 5 хвилин. Зніміть з вогню, додайте трохи солі, перцю та оливкової олії до смаку і перемішайте.
Смузі чи сік: додайте куркуму у фруктові коктейлі, сік чи йогурт.
Взагалі додають куркуму до будь-якої їжі. Можна посипати нею овочі і потім змішувати із заправкою – це швидко та ефективно. Також можна натирати куркумою м’ясо перед приготуванням.