Кулінарія

Це найпростіші котлети, які я готував

Привіт, друзі! Натрапив на рецепт котлет з свинячого фаршу в книзі «Кулінарія» 1955 року. Мене дуже здивувала простота інгредієнтів у складі були заявлені тільки м’ясо, вода і сіль з перцем. Автори енциклопедії зазначають, що готуються ці биточки або котлети з нежирних шматків свинини, переважно з передньої лопатки і з усіх інших обрезей, які виходять при обробленні туші.

Скажу відразу, смак мені здався набагато менш насиченим, ніж у котлет з фаршу «домашній», але дітям вони дуже сподобалися. При наявності підготовленого до перекрутке м’яса готуються котлети з свинини хвилин за 20-25.

Спасибоза ваші лайки і репости – це дуже допомагає журналу.

Я б назвав такі котлети “Економними”.

Нам знадобиться:

Не дуже жирна свинина

Сіль і перець – за смаком (я ще додав кілька пучок меленого коріандру)

Холодна вода – 1/13 від маси м’яса

Топлене вершкове масло для смаження

Як готувати:

М’ясо прокрутити через м’ясорубку або подрібнити у блендері, додати сіль, перець і воду і добре вимісити. Сюди не додається ні розм’якшений хлібний м’якуш, ні якісь спеціальні приправи, взагалі нічого.

Для фаршу я взяв шматок свинини без жиру і додав шматок сала для соковитості майбутніх котлет.

Сформувати маленькі котлетки виходячи з того, що в одній порції буде з 2-3 штуки. І так вони приготуються швидко.

Обсмажити в топленому вершковому маслі до готовності.

З-за невеликого розміру приготуються вони дуже швидко. Дуже простий рецепт, обов’язково приготуйте, якщо немає часу возитися на кухні!

Прибрати котлети з вогню за 10 хвилин до подачі.

Подавати биточки автори рекомендують з відварною картоплею або овочевим гарніром. Якщо котлети здадуться вам сухуватими, «Кулінарія» пропонує «на сковороду, на якій вони смажилися, підлити трохи бульйону, звареного з підсмажених кісток, прокип’ятити, процідити і полити цим соком битки». Я не став так робити.

Мені здалося, що котлети вийшли дуже близько до дієтичним. Їх, впевнений, можна приготувати і в пароварці – буде не гірше.

Готуйте з любов’ю, їжте з апетитом, діліться рецептами в соцмережах!