Кулінарія

Курячий салат з грибами (прості продукти, відмінний смак і вигляд)

Цей курячий салат дивує всіх моїх гостей, хоча готується він із простих продуктів і приготуванні нічого складного немає. У нього чудовий смак, аромат і виглядає за рахунок форми і одного овоча дуже красиво. Ще показую простий спосіб, як швидко приготувати куряче філе для будь-якого салату. Салат виходить дуже ароматним і смачним. Відмінно підходить для святкового столу.

Порції 5-6

Час підготовки 40 хвилин Час приготування 20 хвилин

Інгредієнти

  • 500 г філе курячої грудки
  • 250 г печериці (свіжі)
  • 70 г сир (твердий)
  • 4 зубчики часнику
  • 4 аркуша капуста пекінська)
  • 1 шт. ріпчаста цибуля (великий)
  • за смаком рослинне масло
  • за смаком мелений перець
  • по смаку сіль

Інструкції

1. Філе курячої грудки (у мене невеликі 3 шт. ) розрізаємо уздовж, але не до кінця. І розкриваємо. Посипаємо сіллю, меленим перцем, поливаємо олією (1 ч. л. ) і викладаємо на пергамент для випічки. Розміщуємо на сковороді.

2. Закриваємо філе іншою стороною папери і готуємо, не накриваючи кришкою, на середньому вогні 3 хвилини з одного боку і 3 хвилини з іншого боку.

3. Філе невелике, тому 6 хвилин достатньо. Для прискорення готуємо на 2 сковородах. Якщо грудка більше за вагою, то додаємо ще часу. Виходить соковите і ніжне філе, воно і остуджується швидше, і сковорода після приготування абсолютно чиста.

4. Ріпчасту цибулю з печерицями нарізаємо кубиками, викладаємо в масло (2 ст. л. ) в сковороду і готуємо на середньому вогні близько 15 хвилин, поки що виділилася рідина не випарується. В кінці солимо і перчимо. Остуджуємо.

5. Курячу грудку ріжемо на кубики, відправляємо в миску, додаємо цибулю з грибами.

6. Часник пропускаємо через прес, сир натираємо на дрібній тертці і доповнюємо все майонезом.

7. Добре перемішуємо і смачний салат готовий. Він виходить ароматним, смачним, але вигляд у нього не святковий. Охолоджуємо його мінімум 30 хвилин.

8. Щоб додати гарний вигляд, салат викладаємо в кільце на велику тарілку і добре утрамбовуємо. Виходить рівна красива форма.

9. Для прикраси використовуємо пекінську капусту, вона додасть салату яскравий вигляд, свіжий смак і хрускіт. М’які частини листків нарізаємо тонкою соломкою, викладаємо зверху і курячий салат готовий. Він виходить ситним, дуже ароматним і за рахунок сиру з прекрасним вершковим смаком.

Приємного апетиту!