Кулінарія

Простий узбецький салат з помідорів і цибулі

Узбецький салат з помідорів і цибулі – це ідеальне доповнення до жирних страв. Він відмінно поєднується з пловом, шашликом, різними круп’яними стравами. Перевага закуски полягає в тому, що вона готується швидко з простих компонентів, які є у продажу круглий рік. Салат не вимагає заправки, так як їй виступає сік помідорів. Завдяки чому закуска зробить соковитим навіть дуже сухе блюдо, якому не вистачає соусу. З-за відсутності в салаті заправки блюдо відноситься до низькокалорійним. Тому воно ідеально для тих, хто дотримується суворих дієт і хоче скинути пару зайвих кілограмів.

Салат дуже простий. Тому, щоб він вийшов смачним, необхідно використовувати якісні компоненти і правильно їх нарізати. Помідори обов’язково повинні бути соковитими і м’ясистими. Бажано, щоб вони були стиглими, але при цьому щільними. В іншому випадку закуска перетвориться на кашу. Що стосується цибулі, то для салату зазвичай використовують звичайний ріпчаста цибуля. Якщо хочеться зробити смак салату більш тонким і гармонійним, то можна додати замість ріпчастої білий або червоний лук. В останньому випадку закуска буде виглядати яскраво і оригінально!

Простий узбецький салат з помідорів і цибулі

Основними компонентами салату виступають помідори і ріпчасту цибулю. Посилити смак овочів можна за допомогою солі і чорного перцю. Звичайно, можна додати інші спеції, які вам подобаються і які підходять до основної страви. Нерідко доповнюють салат свіжою зеленню. Відмінно підійде кінза, петрушка, базилік і навіть кріп.

Особливу увагу варто приділити високої харчової цінності закуски. Салат корисний. Його можна включати в раціон досить часто. Помідори є джерелом цінного антиоксиданту – лікопену, який допомагає виключити захворювання серця. Більша кількість речовини знаходиться в стиглих томатах і шкірці, тому її не рекомендується зчищати! Ріпчасту цибулю відомий своїми бактерицидними і противірусними властивостями. Він відмінно бореться з різними інфекціями, зміцнює імунітет і допомагає підтримати здоров’я в сезон застуд. Перед включенням до складу цибулі, його слід обов’язково спробувати. Якщо він різкий, то його можна замаринувати!

Інгредієнти:

  • Помідори – 4 шт. ;
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт. ;
  • Червоний гострий перець – 1 шт. ;
  • Сіль, чорний перець – за смаком;
  • Кінза – за бажанням.

Спосіб приготування:

  1. Помідори миємо й просушуємо паперовим рушником. Цибулю очищаємо від шкірки;
  2. За допомогою гострого ножа нарізаємо цибулю півкільцями і відправляємо в салатник;
  3. У помідор видаляє плодоніжку. Починаємо їх нарізати прямо над салатником. Це необхідно, щоб зберегти весь сік, який буде виділятися в процесі нарізки. Нарізати можна різними способами: невеликими секторами або тонкими скибочками. Спосіб нарізки залежить від особистих переваг;
  4. Гострий перець миємо, розрізаємо вздовж на дві частини. Видаляємо насіння і плодоніжку, нарізаємо півкільцями. Якщо гостроту не дуже любите, то краще перець подрібнити;
  5. Доповнюємо закуску сіль, чорним перцем і свіжою зеленню, перемішуємо і подаємо до столу!

Вам також може сподобатися:

Подобаються наші статті? Підписуйтесь, ставте лайки і шукайте

Новий тиждень – нове меню! 60 страв на вибір.