Город

Як виростити редис на підвіконні

Ви здивуєтеся, як багато різних овочів можна виростити в домашніх умовах. Редис – не виняток. Ви легко можете розбити невелику грядку з редискою прямо у себе на підвіконні.

Я в усіх подробицях розповім, як це можна зробити.

Як садити редис будинку

Вибір насіння

Для вирощування в домашніх умовах підійдуть тільки скоростиглі сорти. Краще вибирати ті, що стійкі до цвітушності, посухи та недостатнього освітлення.

Детальніше:

Вибір ємності і субстрату

Редис найзручніше посадити в довгасті контейнери, а не в горщики. В них він буде почувати себе досить комфортно. Ще можна посадити редиску контенери для розсади: 1 комірка – 1 рослину.

Посадка редиски в контейнери для розсади

В якості грунту можна взяти звичайний грунт для розсади, який продається в будь-якому садовому магазині.

Детальніше:

Посадка

1. Викладіть на дно контенейра шар дренажу.

2. Засипте грунтом, залишимо близько 5 см до верхнього краю.

3. Зробіть борозки і посійте насіння. Якщо посеяте часто, то потім ваші посадки потрібно буде прорідити.

4. Засипте шаром ґрунту близько 1-2 див.

5. Полийте і накрийте плівкою. Коли насіння проклюнуться, плівку можна буде зняти.

Як доглядати за редисом в домашніх умовах

Освітлення

Редис любить світло, тому в період з жовтня по лютий йому обов’язково потрібно буде додаткове освітлення. У цьому вам допоможуть спеціальні фитолампы.

Температура

Найкраще редис себе почуває при температурі +12-16 градусів. Коли стає жарко +20, він починає витягуватися. Якщо ви вырщиваете редис в розпал опалювального сезону, то краще прибрати його подалі від батареї.

Полив

Для редиски дуже важлива вологість. Навіть короткочасна засуха, може призвести до втрати його смакових якостей. Так що, регулярно поливайте редис, але не допускайте заболочування грунту – це теж погано впливає на якість коренеплодів.

Підживлення

Редис дуже швидко дозріває, тому додаткові підгодівлі йому не потрібні. Цілком вистачить речовин, що містяться в грунті.

Збір врожаю

Деякі сорти редиски дозрівають всього через 20 днів з моменту посадки. Вчасно збирати урожай, так як він дуже швидко може загрубеть і втратити свої смакові якості.

Корисна стаття? Ставте “палець вгору”, підписуйтесь на канал і діліться з друзями!